(Video)Persoane bănuite de trafic de droguri, prinse în flagrant delict!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări, în 3 cauze penale, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

În prima cauză, s-a reținut faptul că, pe parcursul anului 2023, un bărbat bănuit ar fi comercializat, în mod repetat, cu sume cuprinse între 200 și 300 de lei, droguri de mare risc MDMA, sub formă de pulbere și comprimate (ecstasy) unor consumatori, din județul Argeș.

Din actele de urmărire penală efectuate, în cel de al doilea dosar, a rezultat că un alt bănuit, aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, (trimis în judecată în luna aprilie 2023 de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiuni similare) ar fi comercializat, în mod repetat, substanțe psihoactive (ADB BUTINACA) către consumatori, din același județ.

În cea de a treia cauză, două persoane au fost prinse în flagrant delict, în seara de 10 noiembrie 2023, comercializând aproximativ 10 grame de canabis (drog de risc) și 10 grame de substanță psihoactivă (ADB BUTINACA).

De asemenea, în autoturismul cu care se deplasau (proprietatea unuia dintre ei) au fost descoperite și ridicate alte cantități de drog de risc și mare risc, respectiv 130 de grame de canabis și 30 de grame de cocaină.

La datele de 10 și 11 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus, în trei cauze panale, reținerea a 4 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Alte știri