(VIDEO) Pompieri din patru județe, cu 15 autospeciale cu apă și spumă, s-au luptat cu limibile de foc care se ridicau la peste 10 metri înălțime

Aproximativ 100 de pompieri militari din patru județe Argeș, Teleorman, Olt și Giurgiu cu 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au luptat cu limibile de foc, care se ridicau la peste 10 metri înălțime, pentru a localiza și stinge incendiul de la depozitul de solvenți izbucnit joi seară. Echipajele sosite în sprijin de la celelalte județe s-au retras, iar în continuare au rămas forțele și mijloacele noastre. Nu au fost probleme de ordin medical, va urma să se facă din nou schimbarea efectivelor la ora 8. Sunt 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri

Un incendiu violent a izbucnit în seara de joi, 9 iunie, într-o zonă industrială a orașului Piteşti, la un depozit de solvenți.
Din primele informaţii incendiul a izbucnit la depozitul situat pe Drumul 23, ieșirea din Piteşti spre A1.
Datorită intervenției prompte și operative, incendiul nu s-a extins la construcțiile celorlalți vecini din apropiere, manifestându-se la depozitul aflat în spațiu deschis și la o parte din asteriala unei costrucții administrative.
De asemenea a mai ars o semiremorcă aflată în apropierea focarului.
În urma măsurătorilor recente efectuate de echipajul CBRN, raza în care concentrația substanțelor volatile este ridicată s-a restrâns în zona focarului.
Totodată, subunitățile de intervenție efectuează schimbul de efective pentru a asigura continuitatea intervenției în condiții optime de lucru.
Încă din primele momente ale intervenției, substanțele scurse din incinta operatorului economic ce au ajuns într-un canal de fugă a apei, au fost monitorizate de către pompieri, construind și câteva baraje, iar ulterior specialiști de la ABAV au acționat pentru a inhiba aceste substanțe.

Alte știri