Umilință totală la adresa pensionarilor! Anunțul premierului Cîțu :Pensiile nu vor fi majorate cu 40%. !!!!

Premierul Florin Cîțu a declarat, după decizia CCR privind constituţionalitatea majorării pensiilor cu 40%, că „România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021” această creştere.

 

Pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40% pentru că nu sunt bani, a explicat premierul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. Premierul a dat asigurări că Guvernul va creşte pensiile în baza calendarului pe care şi l-a asumat. România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul președinte care are două variante, reexaminarea sau promulgarea. Vom vedea care va fi varianta”, a declarat premierul Florin Cîţu după decizia CCR. Premierul a dat asigurări că pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%.

„Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi“, a punctat Florin Cîțu.

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 – rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

În esenţă, Guvernul reitera în sesizarea adresată CCR argumentele potrivit cărora Parlamentul a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice.

„În plus, abrogarea unor articole din ordonanţa de rectificare prin care Guvernul a majorat punctul de pensie de la 1 septembrie nu duce automat la aplicarea legii iniţiale atâta vreme cât nu au fost emise dispoziţii tranzitorii”, preciza Executivul.

Sursa RTV.RO

Alte știri