Tânăr de 19 ani, după gratii! Și-a bătut iubita de 15 ani, i-a dat foc la haine și a lovit un polițist

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la săvârșirea unei infractiuni de ultraj asupra unui polițist pe raza localității Stolnici, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au intervenit pe raza localității Stolnici, ca urmare a unui apel primit prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, prin care o minoră de 15 ani sesiza faptul că prietenul său, de 19 ani, ar fi agresat-o și ar fi dat foc la mai multe obiecte vestimentare, pe fondul neînțelegerilor.

Anterior, polițiștii interveniseră și în jurul orei 19:00, ca urmare a unui apel la Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, din partea unui aparținător al minorei, care ar fi auzit în timpul convorbirii telefonice cu cea în cauză când cei doi s-ar fi certat, însă cu ocazia verificărilor efectuate la primul apel, minora a relatat polițiștilor că nu ar fi avut decât contradicții verbale și s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.

Cu ocazia intervenției la al doilea apel, polițiștii au găsit pe tânărul de 19 ani lângă mai multe obiecte vestimentare incendiate, iar în prezența acestora, tânărul s-a manifestat agresiv verbal față de minoră, având intenția de a o agresa fizic. În aceste împrejurări, tânărul l-a lovit pe unul dintre polițiști. Pentru prinderea și imobilizarea acestuia, polițiștii au folosit spray iritant-lacrimogen, după care l-au imobilizat și condus pe tânăr la sediul poliției.

Ca urmare a celor petrecute între cei doi, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, respectiv sub aspectul infracțiunii de distrugere, iar în urma parcurgerii procedurii specifice, a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

De asemenea, ca urmare a lovirii polițistului, în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, referitor la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

După administrarea probatoriului, în ziua de 12 noiembrie a.c., tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Ulterior acesta a fost prezentat de către procuror în fața instanței, iar Judecătoria Costești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Alte știri