Subprefectul Lucian Ionescu: “ Haideți să ne protejăm, soluțiile sunt la îndemâna noastră! Important este să ne protejăm pe noi și să-i protejăm pe cei din jurul nostru!”

Subprefectul județului Argeș, Lucian Ionescu a transmis un mesaj în social media în care subliniază faptul că situația epidemiologică din județul Argeș este îngrijorătoare.  Mai mult de 56 de localități se află în scenariul roșu având o incidență care depășește 3 la mia de locuitori, iar 12 localități depășesc deja incidența de 6 la mia de locuitori. În municipiul Pitești sunt în jur de 1100 cazuri active declarate, Câmpulungul aproape 200, Mioveni 200, Ștefănești 100 etc. Nu sunt luați în calcul cei care nu au anunțat DSP-ul că sunt pozitivi. Subprefectul cu atribuții de prefect, Lucian Ionescu precizează de asemenea și faptul că putem trece de acest moment greu împreună, indiferent care este opțiunea fiecăruia cu privire la vaccinare.

„Dragi prieteni,

Situația epidemiologică din județul Argeș este îngrijorătoare. Peste 56 de localități sunt în scenariul roșu având o incidență care depășește 3 la mia de locuitori, iar 12 localități depășesc incidența de 6 la mia de locuitori. În municipiul Pitești sunt în jur de 1100 cazuri active declarate, Câmpulungul aproape 200, Mioveni 200, Ștefănești 100 etc. Nu sunt luați în calcul cei care nu au anunțat DSP-ul că sunt pozitivi. Creșterea este exponențială și dacă Argeșul avea ieri o incidență de 4,42, estimez că în două săptămâni tindem spre o incidență care poate să ajungă chiar la 12 dacă nu luăm măsuri acum. În urmă cu două săptămâni, în Pitești spre exemplu, erau anunțate la DSP 100 de cazuri în 4 zile, astăzi sunt anunțate 100 de cazuri în 2 zile iar această creștere exponențială va continua. Nu vă fac cunoscute aceste informații pentru a induce frică, ci pentru a conștientiza pe fiecare dintre voi că este la îndemâna noastră, a tuturor, să oprim această creștere. Există soluții, sunt centre de vaccinare deschise în tot județul și vă puteți vaccina pentru a vă imuniza. Da, știu că există cazuri de persoane care s-au vaccinat și s-au îmbolnvăit, dar acestea sunt puține, încărcătura virală a acestora este mult mai mică și forma de boală mai ușoară.

Purtați masca atât în interior cât și în exterior, evitați aglomerația pe cât se poate și dacă nu aveți cum, păstrați distanța față de ceilalți! Dezinfectați-vă frecvent! Dacă vă simțiți rău testați-vă, izolați-vă și anunțați autoritățile. Aceste lucruri le pot face atât cei vaccinați cât și cei nevaccinați. Putem trece de acest moment greu împreună, indiferent care este opțiunea fiecăruia cu privire la vaccinare. Important este să ne protejăm pe noi și să-i protejăm pe cei din jurul nostru! O inciență ridicată înseamnă presiune mare pe sistemul spitalicesc, pe autorități, pe sistemul educational, înseamnă restricții suplimentare care ne afectează pe toți. Toată lumea are de pierdut indiferent de opțiunea pentru vaccin!

Haideți să ne protejăm, soluțiile le aveți mai sus și sunt la îndemâna voastră!”

Alte știri