Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Starea de alertă se prelungește de mâine cu 30 de zile pe întreg teritoriul țării.Hotărârea a fost luată astăzi de guvern la solicitarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică vor fi menținute în continuare.
Așadar, în următoarea lună purtarea măştii de protecție rămâne obligatorie în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport în comun.
Rămân în vigoare interdicţiile privind organizarea și desfășurarea mitingurilor, demonstrațiilor sau concertelor, dar și regulile privind activitățile culturale, artistice și sportive.
Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective se desfășoară în interiorul sau în afara acestor lăcașuri de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară – se precizează în hotărârea adoptată de Guvern.
În următoarele 30 de zile va fi menținută și interdicția ce vizează aniversările, petrecerile în spații închise sau deschise, fie că acestea sunt publice sau private și, nu în cele din urmă, va fi menținută interdicția de circulație în toate localitățile și pentru toate persoanele în intervalul 23:00 – 5:00.
Evident, există și excepții legate de deplasarea fie în interes profesional, medical, fie pentru îngrijirea și asistența persoanelor bolnave, cu dizabilități sau în cazul unui deces în familie. În toate aceste cazuri excepționale va fi prezentată, ca și până acum, o declarație pe propria răspundere..

Alte știri