Simona Bucura Oprescu, gazda Ambasadoarei Franței în România, Laurence Auer,

Deputat PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților și președinte interimar al Organizației PSD Câmpulung, a avut o întâlnire de lucru la nivel înalt, cu Excelența Sa, Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România. Parlamentarul de Argeș i-a adresat Excelenței Sale invitația de a face o vizită de lucru în Argeș.

Am avut deosebita plăcere de a mă revedea săptămâna aceasta, în cadrul unei întâlniri de lucru, cu Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în #România.
În contextul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, am discutat cu Excelența Sa despre absorbția cât mai eficientă a fondurilor din #PNRR la nivel local, astfel încât să fie evitate disparitățile dintre regiuni, despre cooperarea descentralizată și nevoia unor politici adaptate noului context internațional.

Am abordat și evaluarea efectelor crizei din Ucraina-Rusia pentru Automobile Dacia.
De asemenea, în cadrul întâlnirii mi-am exprimat dorința unui schimb direct de bune practici dintre Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților și comisia omoloagă din Adunarea Națională a Franței.
Nu în ultimul rând, i-am adresat Excelenței Sale invitația de a face o vizită de lucru în județul Argeș.
De-a lungul timpului, diplomația parlamentară și relațiile bilaterale cu #Franța au adus influențe pozitive în țara noastră, atât din punct de vedere cultural, cât și legislativ sau economic.

J’ai eu l’immense plaisir de revoir cette semaine, lors d’une réunion de travail, Son Excellence, Madame Laurence Auer, Ambassadrice de France en #Roumanie.
Dans le contexte de la Présidence française du Conseil de l’Union européenne, j’ai discuté avec Son Excellence sur l’absorption la plus efficace des fonds du #PNRR au niveau local, afin d’éviter les disparités entre les régions, la coopération décentralisée et la nécessité de politiques adaptées au nouveau contexte international.
‘ai également abordé le bilan des effets de la crise Ukraine-Russie pour Automobile Dacia.
Au cours de la réunion, j’ai également exprimé mon souhait d’un échange direct de bonnes pratiques entre la Commission de l’administration publique et de l’aménagement du territoire de la Chambre des Députés et la commission homologue de l’Assemblée nationale de France.
Et le dernier point, mais non des moindres, c’est que j’ai invité Son Excellence à effectuer une visite de travail dans le département d’Argeș.
Au fil du temps, la diplomatie parlementaire et les relations bilatérales avec la #France ont apporté des influences positives à notre pays, tant sur le plan culturel que législatif ou économique.

Alte știri