Simona Bucura Oprescu, deputat PSD Argeș, prezentă la aniversarea Colegiului Economic Maria Teiuleanu

Anii de liceu, cei mai frumoși ani! Astăzi sărbătorim ziua Colegiului Economic Maria Teiuleanu, 123 de ani de învățământ economic la #Pitești, și comemorăm 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mariei Teiuleanu.

În noiembrie 1899, femeia cu suflet mare Maria I. Dumitru Teiuleanu și-a donat moșia și casele Ministerului Instrucțiunilor Publice pentru susținerea Școlii Profesionale de Fete.
De atunci, în clădirea pe care a donat-o, mii de fete și, ulterior, băieți, au primit lumina educației, au învățat o meserie datorită căreia au putut să își facă un rost.
Astăzi am fost emoționată de revederea unei părți a dascălilor mei, am retrăit amintirea anilor de liceu, m-am gândit cu respect la profesorii plecați prea devreme – domnul director Boiangiu, doamna profesor de Economie Maria Șularu, doamna dirigintă Liana Ștefan.
M-am bucurat să constat că liceul meu rămâne un liceu cu rezultate foarte bune atât la examenele naționale, cât și la competițiile naționale și internaționale de învățământ economic.
Profesori inimoși continuă să ducă mai departe testamentul Mariei Teiuleanu. Administrația municipiului Pitești, condusă de primarul Cristian Gentea, a făcut din Colegiul Economic un Colegiu îngrijit și atractiv, un Colegiu cu bază materială competitivă și modernă.
Reputația Colegiului Economic Maria Teiuleanu i-a adus astăzi împreună cu dascăli și elevi ai liceului pe primarul municipiuiui Pitești Cristian Gentea, pe vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru BUGHIU, pe Mihaela Diaconu, președinte al Senatului Universității din Pitești, pe Adrian Sămărescu, prodecan al Universității din Pitești, pe Mihaela Asandei, decan al Universității Constantin Brâncoveanu.
Nu există mărturie mai puternică a faptului că la “#Economic” se face carte decât faptul că astăzi am întâlnit foști absolvenți ai Colegiului care acum sunt profesori universitari care au acum atât fii, cât și nepoți elevi ai aceleiași unități de învățământ!
Așa cum am spus: Cei mai frumoși ani rămân anii de #liceu!

Alte știri