Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș: România are nevoie de un nou Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților și președinte interimar al Organizației PSD Câmpulung a fost prezentă la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România. Domnia sa spune că România are nevoie de un nou Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate. De asemenea, parlamentarul de Argeș mai spune că proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor se află în stadiu avansat.

”Am participat cu bucurie și interes profesional, în calitate de președinte al Comisiei pentru Administrației Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.
Am lansat un apel direct la parteneriat între noi, Parlamentul României, singura autoritate legiuitoare a țării, și primarii de  orașe, cei care aplică legislația.

Pentru creșterea capacității administrative a României, reforme administrative adecvate, respectarea principiului autonomiei autorităților publice locale, avem nevoie de un Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate, act normativ la care lucrăm în acest moment în Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. Este în stadiu avansat și proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor.

Un alt obiectiv legislativ important pe care îl avem în vedere este Codul Finanțelor Publice Locale, care să confere autonomie reală, decizie, putere financiară și predictibilitate autorităților publice locale.

Pe de altă parte, având în vedere că necunoașterea legii nu exonerează de răspundere, avem obligația de a găsi soluții la nevoia de formare atât a aleșilor locali, cât și a funcționarilor publici prin Institutul Național de Administrație.

I-am asigurat pe primarii de orașe din România de tot sprijinul meu în a corecta nedreptățile repetate cu privire la statutul aleșilor locali, pentru a se ajunge la un echilibru între responsabilitățile și drepturile lor.
Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României în acord cu etapa de dezvoltare în care ne aflăm.
Dacă noi alegem să avem o atitudine de înfrânți, atunci așa va fi și viitorul nostru. Dacă noi alegem să fim luptători pentru viața, bunăstarea românilor și dezvoltarea comunităților, atunci suntem obligați să acționăm împreună!” a transmis Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș după întâlnirea avută

Alte știri