Reținuți pentru lipsire de libertate

În ziua de 2 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, și au reținut un minor de 15 ani și un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov. În urma administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi ar fi lipsit de libertate o minoră de 15 ani, din Pitești, în ziua de 28.04.2022.

La data de 28 aprilie, în jurul orei 11:00, s-a declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”, ca urmare a faptului că din cercetări s-a stabilit faptul că minora, în timp ce se afla în zona parcării unui bloc de locuințe din municipiul Pitești, b-dul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism, după care s-ar fi deplasat în direcția Bascov.
Ulterior, minora a fost identificată, fără să fi suferit leziuni.
În cursul zilei de 22 mai, după administrarea probatoriului, minorul și bărbatul în cauză au fost reținuți, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Alte știri