Reprezentanţi ai clasei politice cer redeschiderea şcolilor

Reprezentanți ai clasei politice susțin redeschiderea școlilor. Opoziția parlamentară consideră că acest lucru ar putea fi posibil chiar de săptămâna viitoare.

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor au mers astăzi la Ministerul Educației și au cerut ministrului Sorin Cîmpeanu redeschiderea unităților de învățământ chiar din 11 ianuarie. Copreședintele AUR George Simion spune că școala online nu este eficientă și va face demersuri pentru revenirea la sistemul clasic către Consiliul Național al Cercetării Științifice, instituție care are ultimul cuvânt în acest sens.
Pentru reîntoarcerea copiilor în bănci de săptămâna viitoare pledează și PSD. Deputatul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spunea că nu mai există motive pentru ca școlile să rămână închise și atrăgea atenția că, de un an de zile, copiii au acces limitat la educație, mai ales cei din mediul rural.
Alexandru Rafila: „Cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătății arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, a județelor din România în zona verde, iar acest lucru, în mod evident, nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor.”
Și UDMR dorește reluarea cursurilor în sistem clasic din 8 februarie, în special grădinițele, clasele primare și cele din anii terminali, a VIII-a și a XII-a.

Alte știri