Recomandări ale Poliției Rutiere Argeș

Poliția Rutieră Argeș recomandă tuturor conducătorilor auto să circule preventiv adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. Luați în considerare condiţiile meteo şi perioada calendaristică, fiind probabilă întâlnirea unor porțiuni de drum cu polei, sau chiar parte carosabilă acoperită cu gheață sau zăpadă, condiții în care este obligatorie dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă.

Respectați limitele de viteză, pentru a putea opri în condiții de siguranță sau a limita consecințele unui eventual eveniment rutier, și nu bruscați volanul sau frâna, pentru a evita să pierdeți controlul asupra direcției de deplasare.
Totodată, pietonilor se recomandă să se deplaseze pe trotuar sau pe cât posibil pe marginea părții carosabile, iar traversarea să o facă prin locurile permise, doar după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță.
Totodată, având în vedere condițiile meteo specifice, la traversarea drumului recomandatea este să nu vă obturați câmpul vizual cu articole vestimentare voluminoase, astfel încât să puteți observa traficul, în special la traversarea drumului.

Alte știri