Proiectil din cel de-al doilea Război Mondial, descoperit la Valea Mare Pravăț

Echipa pirotehnică a ISU Argeș a intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de mm și o lungime de 30 cm, care a fost descoperit de către un cetățean într-o pădure din localitatea Valea Mare Pravăț.

Muniția s-a transportat în condiții de siguranță pentru fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrusă într-un poligon autorizat.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în localitatea Schitu- Golești, de unde a ridicat un proiector aruncător, de calibrul 71 de cm.

⚠️Atenție, muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente;
⛔ Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Alte știri