Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, găsit incompatibil de ANI

Manole Nicolae-Marius, actualul primar al comunei Aninoasa din Argeș și fost consilier județean în cadrul CJ Argeș a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Astfel, nu este exclus ca în cel mai scurt timp, în comuna Aninoasă să aibe loc din nou alegeri pentru funcția de primar. Este de notorietate că, în anul 2020, la puțin timp după ce a câștigat alegerile locale, Ștefan Benonie, nu a fost validat în funcția de primar chiar de Agenția Națională de Integritate.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016 – 2020 și 2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat în intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestări servicii medicale și 4 acte adiționale la acestea în valoare totală de 16.352 Lei, cu instituții aflate sub autoritatea C.J. Argeș.
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003.” precizează ANI.
Agenția a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală și fiscală, în cazul a 7 aleși locali din țară.

Alte știri