Polițiști piteșteni reținuți pentru luare de mită

„La data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DGA-SJA Argeș și Serviciul Operații sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a agentului șef de poliție C.M.D. și a agentului șef principal de poliție M.E.I., ambii agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș Secția nr. 2 Poliție Pitești Compartiment Ordine Publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții Ia regimul rutier.

De asemenea, cei doi agenți de poliție au primit în data de 16.11.2021 suma de 300 de lei de la un alt conducător auto pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu cu ocazia constatării unor contravenții la regimul nitier, în prezent fiind efectuate cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a acestora.
Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor.
Ulterior, la data de 18.12.2021, agenții de poliție C.M.D. și M.E.I. au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Lucrătorii SJA Argeș au beneficiat de sprijinul lucrătorilor DGA — Serviciul Operații, Serviciul Interceptarea Comunicațiilor și conducerii IPJ Argeș.
Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
– precizează un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Alte știri