Perioada pentru încheierea noilor contracte de energie electrică, prelungită cu 3 luni

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie – ANRE prelungeşte până la 31 martie perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piaţa reglementată. Anunțul a fost făcut, luni, pentru Agerpres, de către Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE:

„Este vorba despre perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială cu furnizorul lor, care se prelungeşte până la 31 martie, urmând ca acel preţ din oferta concurenţială să se aplice cu data de 1 ianuarie. Până acum, acest termen era 1 februarie, iar propunerea este de a prelungi cu încă două luni pentru a da timp atât consumatorilor să ia această decizie, cât şi furnizorilor, pentru că, dacă au într-o lună un volum foarte mare de consumatori de gestionat, practic nu vor putea procesa un număr atât de mare de solicitări. Planul este ca pe 15 ianuarie să aprobăm această propunere în Comitetul de reglementare”, a declarat Bege.
Oficialul ANRE a precizat că a avut discuţii cu furnizorii, iar aceştia au fost de acord cu această propunere.p
Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021, iar începând cu această dată consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează contractul actual.

Alte știri