Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu”Toleranță zero față de directorii AJPIS care nu sunt corecți”!

Am organizat astăzi o videoconferință cu toți directorii Agențiilor Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) din țară.

Am făcut analize punctuale privind situațiile apărute în unele centre care furnizează servicii sociale. Toți cei care se fac vinovați de aceste situații revoltătoare au intrat în procedură de cercetare disciplinară, iar Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureș. Totodată, în urma procedurilor legale desfășurate la nivelul #ANPIS a fost desemnat un director interimar al Inspecției Sociale în persoana doamnei Gina Popescu, șef serviciu în structura centrală.
Voi fi intransigentă cu toți cei care nu își fac treaba și voi avea toleranță zero față de cei care nu sunt corecți!
Îmi propun să întărim rolul Inspecției Sociale și să facem o #reformă profundă a sistemului de #asistență_socială, căci este nevoie de cele mai bune măsuri pentru beneficiari!
Cei care lucrează în sistem trebuie să înțeleagă că a fi inspector social nu e doar o funcție publică, ci și o vocație care înseamnă înainte de orice profesionalism, empatie, umanitate!
Totodată, îi îndemn pe cetățeni să ne sesiseze orice problemă din sistemul de asistență socială, pentru că scopul nostru este să facem ca sistemul să funcționeze cât mai eficient în beneficiul românilor.

Alte știri