Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu la întâlnirea cu sindicatele din administrație: ”Avem nevoie de o administrație eficientă, orientată către cetățean…”!

La Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a avut loc joi, 12 octombrie 2023, întâlnirea cu sindicatele reprezentative din domeniul administrației publice locale.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat, încă o dată, că avem nevoie de o administrație eficientă, orientată către cetățean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanța reprezintă un obiectiv esențial.
Ministrul a arătat că se dorește o lege a salarizării bazată pe echitate. De asemenea, reprezentanții sindicatelor s-au arătat interesați să contribuie la elaborarea unei legislații care să aducă stabilitate și predictibilitate.
„Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaționale cât și pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea ne dorim să avem o formulă care să aducă performanță în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă și a una variabilă” a mai completat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Alte știri