Mihai Păcioianu a făcut un nou record personal de viteză dar și de coborâre

Mihai Pacioianu a făcut recorduri personale pe una dintre cele mai dificile pârtii din lume, atât de viteză, cât și la timpul de coborârea. Mihai a concurat în etapa de Cupă Mondială din Letonia. A terminat prima etapă pe locul 18, iar cea de a doua pe 17 la skeleton.

Mihai Pacioianu a facut recorduri imbunatatind cu mai mult de o secunda timpul obtinut anul trecut.

”La timpul de coborare am imbunatatit cu mai mult de o secunda fata de anul trecut, ceea ce este urias pe o partie destul de scurta, dar foarte foarte tehnica. Cupa Mondiala este un alt nivel! Sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Fiind cel mai tanar participant din concurs,imi doream doar sa-mi fac recorduri personale si sa urc cat mai mult posibil in clasament. Am avut doar 6 coborari de antrenament inainte de concurs,timpii finali au fost mult peste asteptari!”-Mihai Pacioianu.

Pandemia continuă să bulverseze programul competițional, dar Mihai ramâne concentrat pentru fiecare etapă care se va organiza.

”Situația se poate schimba de la zi la zi. Deja s-au anulat două concursuri care trebuiau să aibă loc in Germania. Conform planului în decembrie mai am un singur concurs și acela e Cupa Europei tot în Sigulda, pe 18 decembrie”.

Mihai Pacioianu a început cu atletismul în clasa a 5-a. A fost atras de sporturile pe gheață și a urmat exemplul tatălui sau.

„Tatăl meu nu a ratat nicio ediție de Jocuri Olimpice de Iarnă din 1994 până in 2018. Mi-ar fi plăcut să practic bobul, dar neavând prea multe kg, la 14ani, când am făcut primele coborâri, m-am îndreptat către skeleton. În sportul pe care îl practic kilogramele nu sunt pe primul plan. Atâta timp cât ai un start rapid și alegi traseele bune pe pârtie, câteva kilograme în plus sau minus nu o să mai conteze. Ușor ușor, a început să-mi placă și să fiu dependent de acest sport.”-Mihai Păcioianu

Mihai Păcioianu acumulează experienă ca să concureze alături de cei mai buni sportivi din Skeleton.

SURSA : AIMX.RO

Alte știri