Lupul, paznic la oi! Angajat AJVPS Argeș, prins la braconaj

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitor la o constatare a polițiștilor pe raza localității Buzoești, privind săvârșirea infracțiunii de braconaj, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat, în urma unei verificări în trafic, un autoturism de teren, condus de un bărbat de 50 de ani, din Pitești, însoțit de un alt bărbat, de 54 de ani, din Stolnici, care transportau două exemplare de vânat, din speciile căprior și fazan, precum și două arme.

Având în vedere cele constatate, cercetările au fost preluate de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase.

Cele două exemplare de vânat, cele două arme, precum și autovehiculul în cauză, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, conform art. 42 din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, conform art. 342 din Codul Penal. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Sursa: IPJ Argeș

Foto: Descriptiv

Alte știri