L4/Speed Academy – Sola Gratia Dragoslavele, 3-1. Galben-verzii, defavorizați de arbitraj

Derby-ul etapei a V a, din Campionatul Ligii a IV a, Argeș disputat la mijlocul săptămânii între Speed Academy Pitești și Sola Gratia Dragoslavele, încheiat cu victoria gazdelor, 3-1, și-a păstrat statutul, dar a fost marcat și de arbitrajul părtinitor al ”centralului” Robert Avram, arbitru cu ștate vechi în liga secundă. La scorul de 1-1, arbitrul de centru întoarce o fază de off-side, semnalizată corect de la margine de arbitrul asistent, și, la insistențele jucătorilor cât și a oficialilor gazdelor, acordă lovitură de la 11 metri. Cornel Sorescu, fostul președinte al AJF Argeș, prezent la oficiala tribunei din Albota, a rămas înmărmurit de decizia luată de Robert Avram, ”centralul” partidei.

 

Capul de afiș al etapei a cincea din campionatul județean de fotbal, liga a patra, a avut loc miercuri, la Albota, acolo unde s-a disputat confruntarea dintre Speed Academy și Sola Gratia Dragoslavele, un veritabil derby al rundei. De fapt, se întâlneau formațiile de pe primul loc, Sola Gratia și locul secund, Speed Academy. Prima o echipă nou formată, cu jucători care abia acum încep să se cunoască, dar care au avut un randament maxim în cele patru etape scurse și, Speed, o echipă cu jucători buni și foarte buni, cum ar fi cazul lui Ayzza, Păvăluță sau Murineanu care încearcă de mai mulți ani să se impună în campionat ligii a patra. Începutul de joc a început cum nu se poate mai bine pentru Sola Gratia Dragoslavele. În minutul 3, Plecanciuc, căpitanul galben-verzilor, înaintează cu mingea la picior printre mai mulți jucători adverși rămași jaloane și este faultat la circa 20 de metri de poarta adversă, puțin lateral dreapta. Lovitura liberă a fost executată perfect de Eremia, iar portarul gazdelor, neputincios privea resemnat mingea în plasa porții.

Golul galben-vedrzilor le-a dat încredere și mai mare, Plecanciuc, cel mai bun jucător al oaspeților, a zburdat în teren când pe o parte când pe cealaltă, însă acțiunile lui au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. În minutul 15, la o fază care nu anunța mai nimic, Ayzza profită de o neînțelegere a apărătorilor oaspeți și restabiliște egalitatea cu un șut în forță din 10 metri.

La distanță de doar 5 minute de la golul de 1-1 reușit de Ayzza, intră în joc ”centralul” Robert Avram. Murineanu, surprins în poziție de off-side, asistentul de pe partea dreaptă semnalizând corect poziția afară din joc a mijlocașului gazdă, Robert Dumitru dictează lovitură liberă pentru galben-verzi. La insistențele oficialilor cât și a jucătorilor gazdelor, ”centralul” întoarce decizia și acordă șovitură de la 11 metri spre surprinderea tuturor. Cornel Sorescu, fostul președinte al AJF Argeș, prezent la meci a rămas mască, neînțelegând decizia arbitrului de centru, Robert Avram. Păvăluță aînscris de la punctul cu varșia dus scorul la 2-1în favoarea gazdelor.

Cu 10 minute înainte de pauză, Speed Academy își mărește diferența pe tabela de marcaj. Andrei Marin prinde un șut de toată frumusețea din colțul careului de 16 metri, și înscrie un gol imparabil, stabilind și scorul la pauză. La revenirea de la cabine, Sola Gratia Dragoslavele a fost echipa mai bună, gazdele mulțumindu-se cu un joc defensiv, apărând avantajul de două goluri. Din păcate însă, galben-verzii pregătiți de Cristi Hapaină, nu au reușit să marcheze, iar victoria le-a revenit gazdelor, asta și datorită erorii de arbitraj a centralului Robert Avram, la scorul de 1-1, lucru ce a dat peste cap întreaga strategie de joc a oaspeților. În urma înfrângerii suferite, Sola Gratia Dragoslavele a cedat fotoliul de lider al seriei și a coborat până pe poziția a patra.

Alte știri