L3/FC Pucioasa-Muscelul Câmpulung, 1-2! Recital pe Patrana, Fane Ghiță a făcut show! Coautor la lovitura de la 11 metri și gol superb, direct din lovitură liberă! Ghiță, MVP-UL partidei cu Pucioasa!

Muscelul Câmpulung a ”spart” toate ghinioanele și s-a distrat vineri, pe Patrana, cu echipa gazdă, FC Pucioasa. În zi de grației, Ștefan Ghiță, s-a distrat cu apărătorii dâmbovițeni, iar atunci când a avut ocazii a lovit necruțător! A centrat perfect pentru hențul comis, din careul propriu, al fundașului Tolea, în ultimul minut al primul mitan, pentru ca, tot Fane Ghiță, în primul minut al actului secund, să înscrie magistral de la cca 20 metri, lateral dreapta, țintuindu-l pe portarul gazdelor pe linia porții. De departe, Vasi Slăninoiu i-a oferit o lecție de fotbal mult mai titratului Sică Bârdeș, care a rămas fără replică.

Muscelul Câmpulung începe să scrie istorie în fotbalul național. Chiar dacă se află în subsolul clasamentului, fiind lanterna roșie, a seriei a patra, echipa de la poalele Mateiașului, parcă a renăscut ca pasarea Phoenix, din propria cenușă.De departe, Muscelul Câmpulung are cea mai mică medie de vârstă dintre participantele la competiție, iar acest lucru spune mult. Mult, pentru că, ”chibiții” rău intenționați, mai mult sau mai puțin, le-au cântat prohodul alb-roșilor, finanțați și coordonați de cei mai tienri oameni de fotbal din România.Dar despre cei doi vob vorbi în edițiile viitoare, astăzi, așa cum este și normal, vom vorbi despre jocul etalat de Ghița și compania în partida de pe Patrana, acolo unde au întâlnit formația gazdă, FC Pucioasa. Într-un sistem de joc 4-3-3, antrenorul muscelean Vasi Slăninoiu a anihilat foarte bine cele două vârfuri ale gazdelor, Calofir și Nisipeanu. De fapt, Calofir a reușit primul șut periculos spre poarta muscelenilor abia în minutul 60. Dar pâna atunci, Ghița și compania au jucat exact, au rupt din ”fașa” orice acțiune de atac a gazdelor, iar acest lucru avea să se vadă. Mai întâi, Stelea, fundașul neobosit din apărarea muscelenilor a scăpat singur cu portaru advers, însă șutul său, din interiorul careului de 16 metri a fost alături. Au urmat alte acțiuni ale alb-roșiilor, dar care s-au lăsat fără modificări pe tabela de marcaj. Gazdele au încercat să ”spargă”apărarea musceleană condusă magistral de Sanda, însă fără niciun rezultat, iar atunci când toată lumea se aștepta ca cele două formații să meargă la cabine, a venit lovitura de grație. Corner executat excelent de Ghiță, apărarea dâmbovițeană reușește în primă fază să respingă pericolul de la poarta sa, pentru ca, același Ghiță, să centreze în forță, pe linia de 16 metri, acolo unde Tolea, în încercarea de a respinge a lovit balonul cu mâna. Lovitura de la 11metri, executată perfect de Antonio Niță și Muscelul Câmpulung a intrat la cabine în avantaj minim.Ștefan Ghță, l-a adormit pe portarul gazdelor! Gol de generic, rar văzut la acest nivel fotbalistic….

La revenirea de la cabine, FC Pucioasa părea resemnată, însă muscelenii nu au intrat în jocul lor și au lovit decisiv în primul minut din actul secund. Ștefan Ghiță a luat o acțiune pe cont propriu, s-a distrat cu mai mulți jucători adverși, a înaintat cu mingea la picior și a fost luat pe ”sus” de un apărător advers, la limita careului de 16 metri. Același Ștefan Ghița a șutat magistral, țintuindu-l pe portarul dâmbovițean pe libnia porții, de fapt, goal-keeperul din Pucioasa nu a avut niciun fel de reacție la trasorul expediat de capăitanul muscelean, care s-a oprit în vinclul porții.La 2-0 pentru Muscelul Câmpulung, alb-roșii au cedat deliberat mijlocul terenului, așteptând adversarul pe contraatac.Abia în minutul 65 gazdele au reușit să trimită primul șut spre poarta muscelenilor. Calofir, poate cel mai bun fotbalist al gazdelor a reușit să trimită din întoarcere, de la cca 18 metri, mingea ocolind de puțin vinclul porții muscelene. Același Calofira avea să reducă din handivcap în minutul 90. Atacantul din Pucioasa a trimis cu capul din 7-8 metri, în dreapata portarului Marin Voicu, reducând din diferență. Până la ultimul fluier al centralului bucureștean, Laurențiu Ene, care a condus magistral partida, nu s-a mai întâmplat nimic de notat. Muscelul Câmpulung pleaca astfel cu 3 puncte dintr-o deplasare grea, un joc de 6 puncte, și așa cum titram înainte de joc, privește spre viitor cu încredere!!!

Alte știri