Inter Câmpulung a câștigat Cupa României și s-a încoronat ”regina” fotbalului din Argeș și Muscel

 

Inter Câmpulung este noua câștigătoare a Cupei României la fotbal, faza pe județ, după ce a trecut în finala disputată miercuri, pe stadionul ” Nicolae Dobrin” din Trivale de CS Rucăr, cu scorul de 3-2, grației reușitelor lui Irimia, Țiculeasa și Vintilă. Pentru învinși au marcat Luca și Ristea. Inter Câmpulung incheie astfel un sezon bun, dar cu un mare regret. A ratat calificarea la barajul de promovare la liga a treia, la mustață, în dauna învinsei din finală.

 

 

Inter Câmpulung, echipa fanion a orașului de la poalele Mateiașului, a reușit, în premieră, să câștige poate cel mai râvnit trofeu din fotbalul românesc, fie el și la nivel de județ, Cupa României după ce a trecut în finala disputată pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești în prezența unui public destul de numeros. Alb-albaștrii au trecut la limită, 3-2, de CS Rucăr la capătul unui joc în care au condus ostilitățile în teren, chiar dacă la un moment dat păreau istoviți de canicula de afară și au lovit de trei ori spre mare bucurie a întregii delegații muscelene. De fapt, finala Cupei României a fost și un joc al marilor orgolii. Inter Câmpulung a ratat prezența la barajul de promovare în liga a treia la mustață în detrimentul invinsei de miercuri, CS Rucăr, iar confruntarea de pe stadionul din Trivale a fost un bun prilej pentru Irimia și compania să arate iubitorilor sportului rege din Argeș și Muscel cine este cu adevărat echipa momentului. CS Rucăr a început în forță partida din Cupă și, după doar două minute de joc a trecut în avantaj. Gabriel Jenaru, cel mai bun jucător al rucărenilor pe durata întregii stagiuni, a făcut o incursiune pe partea dreaptă ca în zilele bune, a centrat în fața porții de unde Luca, nemarcat, a înscris din 2-3 metri.

Muscelenii nu au capotat și în ciuda scorului înregistrat au trecut la construcție. Inter Câmpulung a avut șansa să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în două rânduri prin Ovidiu Stan, puternicul atacant neinspirat fiind, a ratat din poziții ideale. În minutul 37, pe fondul dominării jocului de către Inter Câmpulung, alb-albaștrii obțin o lovitură de la 11 metri prin George Neagu, acesta din urmă fiind oprit neregiulamentar în suprafața de pedeapsă de un apărător advers. Cristi Irimia, cel mai experimentat jucător din rândul muscelenilor a marcat de la punctul cu var restabilind egalitatea la unu, scor cu care avea să se termine prima repriză.

La revenirea de la cabine, CS Rucăr a forțat desprinderea însă, atacanții s-au lovit de o apărare foarte bine organizată de căpitanul muscelenilor Alex Stancu, dar și de intervențiile și siguranța dată între buturi de goal-keeperul Tănase. Cu toate acestea CS Rucăr a avut șansa desprinderii pe tabela de marcaj. Tănase a avut intervenție întârziată la o minge care se ducea în corner și l-a agățat pe Jenaru în suprafața de pedeapsă, însă lovitura de la 11 metri obținută a fost ratată cu nonșalanță de Marinescu. În minutul 70, Ovidiu Tică îi trimite în teren pe Horvat și Țiculeasa, juniorii cu cea mai mare ascensiune crescuți și formați de CSS Dinicu Golescu.

La prima atingere de minge cuplul Țiculeasa Horvat a creat spectacol în teren fiind aplaudați la scenă deschisă de întreaga asistență. Țiculeasa l-a gîsit cu o diagonală de mai bine de 30 de metri pe Horvat acesta din urmă a riduculizat întreaga apărare a rucărenilor și a șutat la vinclul din stânga al porții apărate de Vălimăreanu, însă mingea nu a vrut să intre în poartă. În mintul 75 întreaga delegație a Interului din Câmpulung cât și suporterii musceleni erau în delir. Țiculeasa a trecut în dribling de mai  mulți apărători rucăreni și a șutat cu piciorul stâng pe jos, la firul ierbii, de la circa 20 metri ducând scorul la 2-1.

Bucuria interiștiloir a fost de scurtă durată. CS Rucăr a rstabilit egalitatea 3 minute mai târziu prin Ristea, intradus în teren cu puțin timp. Atacantul rucărean a plecat în viteză de la limita offsaidului și l-a învins pe Tănase cu un șut la colțul lung, restabiling egalitatea. Încă o dată antrenorii interiști au fost inspirați atunci când în minutul 81 l-au scos din teren pe Ov. Stan și l-au introdus pe Vintilă. Atacantul muscelean avea să aducă bucuria în tabăra muscelenilor la prima atingere de balon. David s-a distrat cu apărătorii rucăreni, a scos mingea pe 6 metri, iar Vintilă venit din spate a înscris pentru 3-2. Era minutul 82, iar CS Rucăr părea căzută la pământ.

Gabriel Jenaru a forțat obținerea unei lovituri de la 11 metri și a primit al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu din partea arbitrului de centru, Dragoș Pârâu care a condus foarte bine partida. În busculada care a urmat Pătrănoiu a văzut și el cartonașul roșu pentru injurii și apotrofări la adresa centralului și a plecat și el mai devreme la cabine.Fluierul final a adus bucurie în tabăra alb-albastră găsindu-l pe team-managerul Dan Gheorghe în lacrimi. Inter Câmpulung a cucerit Cupa României, faza pe județ și, astfel, s-a încoronat ”Regina”fotbalului Argeșean și Muscelean.

 

Alte știri