Gavriil Prunoiu legenda Muscelului…a plecat la cele veșnice!

Lumea este frumoasă îndeosebi prin darurile cu care Dumnezeu i-a înzestrat pe oameni. Muscelul a fost cântat cu mult drag de prof. Gavriil Prunoiu. Domnul profesor, si-a păstrat sufletul şi cântecul în zariştea satului.De aceea a lăsat in urma sa adevărate documente sonore. Prin tot ceea ce a făcut profesorul Gavriil Prunoiu, a imbogăţit zestrea culturală a Argeşului şi Muscelului.

Toate cântecele sale au marca FONOTECA DE AUR! Cât a trăit s-a gândit la toate! Cu discernământul omului de cultură, şi-a pus toată credinţa şi ştiinţa in slujba cântecului de calitate. Ca profesor a fost extraordinar. Ştia să fie şi profesor şi părinte totodată.
Profesorul Gavriil Prunoiu a făcut parte, din lumea sacră a muzicii noastre tradiţionale. Spun lumea sacră! adică, a cântat doar ceea ce a însemnat esenţa muzicii din vatra satului. Dl. profesor nu a făcut pact cu moda, nici nu a târguit sufletul românesc la tarabă …
CINSTE PROFESORULUI GAVRIIL PRUNOIU! Dl profesor rămâne un nume de referinţă în istoria culturii noastre tradiţionale.
Lasă in urmă un repertoriu curat!
Viaţa sa a însemnat familia, cântecul şi elevii săi de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București. A promovat cântecul şi pe scenă şi la catedră, prin numeroase generaţii de elevi.
De astăzi, muzica populară de calitate, rămâne mai săracă…
Cultura tradiţională îi datorează foarte mult profesorului Gavriil Prunoiu.
Adeseori mă întreb, ce va urma după aceşti corifei ai muzicii populare de calitate?…
Muzica populară de calitate, este înlocuită astăzi producţii slabe… semn că oamenii nu mai cercetează fenomenul, nu mai deschid o carte…
Personal, îi mulţumesc pentru toate lecţiile pe care mi le-a predat.
Ce repede soseşte clipa despărţirii…
Pleacă dintre noi, un dascăl şi un interpret de mare calitatel! Dumnezeu să-i lumineze calea….
SURSA: antenasatelor.ro

Alte știri