Doliu în lumea box-ului românesc! Aurel Simion, primul pugilist argeșean prezent la Olimpiada din Mexic 1968, a trecut la cele veșnice

Unul dintre cei mai renumiți pugiliști ai Argeșului din toate timpurile, musceleanul Aurel Simion a trecut la cele veșnice.  Aurel Simion, primul argeșean prezent la Olimpiada din Mexic 1968, a fost înmormântat în această după amiază, la cimitirul din Mărcuș, acolo unde își are somnul de veci și părinții lui.

De trei ori Campion National, câștigător a multor turnee din străinătate : Riga, Chopenhaga , Balaton , Frankfurt pe Oder , Berlin , Gera , Moscova si altele, Aurel Simion a scris o filă de istorie în pugilismul românesc. Muscelean la origini, și primul sportiv din județul Argeș, care a participat la Olimpiada din Mexic 1968, a făcut spectacol în careul magic, acolo unde își termina adversarii de o manieră . Maestru al sportului și Cetățean de onoare al Municipiului Câmpulung, Aurel Simion a scos generații întregi de pugiliști în sala de box a Clubului Sportiv Muscel, care de-a lungul timpului au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor interene și internaționale. Un foarte bun prieten al mareului om de box dispărut la începutul acestei săptămâni, Decebal Rădulescu, profesor de Limba și Literatura Română, și el fost pugilist, crescut și format la Școala de Box a marelui maestru, Cristian Panaitescu, îl descrie în cartea sa, dedicată pugilismului muscelean, pe Aurel Simion astfel ”Câmpulungean din cartierul Mărcuș, situat în partea de sud-vest a orașului, Rică a fost un boxer apreciat, iubit și respectat. Modest, dar curajos, a început să practice boxul de la vârsta de 14 ani, realizând un palmares impresionant: peste 250 de meciri susținute dintre care numai 21 pierdute. A devenit, sub îndrumarea marelui antrenor, Cristian Panaitescu, multiplu campion național de juniori, iar în anul 1968 campion național de seniori, a boxat în multe țări, printre care URSS, Ungaria, Polonia, RD Germania, Bulgaria Cehoslovacia, Danemarca, Mexic, întotdeauna cu tenacitate și talentul său înăscut. La Campionatele Naționale din anul 1968 s-a impus, fiind declarat cel mai tehnic boxer de la Finala Republicană, ocazie cu care i s-a deschis drumul spre Mexic” Aurel Simion s-a stins din viață marți. A fost înmormântat miercuri în Cimitirul din Mărcuș. Pe ultimul drum a fost condus de familie, foști colegi, elevi dar și de prieteni. Dumnezeu să-l ierte!

 

Alte știri