Argeșeni reținuți pentru violență în familie

În cursul zilei de ieri, ca urmare a unor conflicte în familie, poliţiştii argeşeni au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, ca urmare a agresării unor membri de familie.

 

În ziua de 10 martie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la un conflict între doi soţi, petrecut la locuinţa comună din localitatea Corbeni. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 46 de ani, din Corbeni, şi-ar fi lovit soţia în zona capului. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical, care i-a acordat îngrtijiri medicale.  Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  • Tot în cursul zilei de miercuri, 10 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia.

Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o, pe fiica sa.

În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violență în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

  • În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intrevin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii.

 

Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.

Sursa : IPJ Argeș

Alte știri