Anul European al Tineretului, sărbătorit la Biblioteca Județeană cu ocazia Zilei Europei

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD Argeș și președinte al Organizației PSD Câmpulung, s-a a flat luni la Pitești alături de tinerii argeșeni la Biblioteca Județeană, dar și în aula Universității din Pitești cu ocazia Zilei Europei.

Am petrecut ieri momente unice în mijlocul unor tineri frumoși, deștepți, creativi și plini de talent. Sărbătorim Anul European al Tineretului, așa că la Biblioteca Județeană au fost organizate mai multe evenimente prilejuite de Ziua Europei.

I-am ascultat cu bucurie pe tineri vorbind despre valorile fundamentale europene, despre #drepturi și libertăți, despre #democrație și despre dorința de a se realiza, dacă se poate, aici, în România, iar noi trebuie să facem totul pentru a-i ține alături de noi și a le da aripi în țara noastră!
În urma unui concurs au fost premiați tineri elevi care au demonstrat că au viziune în machetare, în artă plastică, în grafică și chiar arhitectură. Stând împreună cu acești tineri minunați mi-am dat seama că România respiră viitor, dar că depinde și de noi, cei mai mari, să le oferim aici resursele de care au nevoie și instrumentele necesare pentru afirmare.
Schimbând registrul, am mers apoi la Universitatea de Stat din Pitești unde am ascultat cu atenție și interes lectori valoroși din mediul academic vorbind despre ce înseamnă în prezent Uniunea Europeană, despre pericolele care ne pot pândi dacă nu vom fi uniți, dacă dispare solidaritatea dintre noi, dar și despre oportunitatea imensă pe care o are România de a face parte din marea familie europeană și de a fi sub umbrela NATO.
La rândul meu, am subliniat nevoia de solidaritate, de unitate, dar și de a fi europeni păstrându-ne valorile tradiționale în același timp.
Felicit organizatorii pentru această interesantă dezbatere și urez cât mai multe succese și „La Mulți Ani!” Universității din Pitești care sărbătorește în aceste zile 60 de ani de la înființare!

Alte știri