Alte două persoane arestate în Dosarul ”Stăpânii de sclavi” de la Berevoești

În 2016, Dosarul „Stăpânii de sclavi” de la Berevoești a făcut înconjurul țării siderând întreaga societate românească. La cinci ani distanța, alte două persoane din clanul de romi de la Gămâcești au fost reținute, urmând ca în cursul zilei să fie dispuse măsuri preventive.

La data de 11 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de persoane, acestea fiind reținute, pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare 2 mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat, prin constrângere, trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior, le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos, pe care l-ar fi valorificat și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute.
Cele două persoane, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie, de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive.
La activități au participat polițiști ai Secției de Poliție Rurală Schitu Golești și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Alte știri