Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Sars Cov – 2

Aproape 3.500 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate aproape 200 de încălcări ale normelor legale.

Aproape 250 de efective de poliție și poliție locală au acționat în cadrul a 41 de acțiuni punctuale (din care 38 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni cu jandarmii argeșeni și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii ale M.A.I.). În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali, precum și în mijloacele de transport în comun fără a fi neglijate verificările privind respectarea măsurii izolării sau canantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.
3.463 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar în cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat 295 de autovehicule, din care 121 mijloace de transport în comun.
Au fost verificate 130 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea condiţiilor de organizare, a măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 196 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.500 de lei, după cum urmează:
– 169 de sancţiuni, în valoare de 26.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– 27 de sancțiuni, în valoare de 7.250 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Alte știri