𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗠𝗠𝗦𝗦 𝗮𝘂 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗲𝗻𝗱𝗮𝘁𝗲

Primul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul muncii și solidarității sociale Simona Bucura-Oprescu și reprezentanții organizațiilor sindicale ai salariaților din casele teritoriale de pensii, agențiilor teritoriale de plăți și inspecție socială, inspectoratele teritoriale de muncă și agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au avut o întâlnire astăzi, 29 noiembrie la sediul Guvernului.
Discuțiile au privit problematica salarizării, condițiilor de muncă și realizarea obiectivelor instituționale în contextul generat de protestele declanșate și revendicărilor prezentate.
S-a convenit propunerea unor ajustări salariale și stabilirea unui calendar corelat cu obligațiile de reorganizare instituțională și de fundamentare a legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024, în sensul salarizării funcțiilor din cadrul acestor servicii publice deconcentrate la nivelul funcțiilor din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.
Discuțiile tehnice au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Până la definitivarea discuțiilor și agrearea soluțiilor în cauză, protestele urmează a fi suspendate.

Alte știri